IT-kemist

Har du erfarenhet av labbmiljöer och ett intresse för IT?

Sök då vår tjänst som IT-kemist                      

Vi söker teknikintresserade personer med arbetslivserfarenhet från laboratorier och/eller högskoleutbildning inom kemi för att jobba i våra intressanta kund- och utvecklingsprojekt i gränslandet mellan laboratorieanalytik och informationsteknologi. Du kan vara i slutfasen av dina studier, nyutexaminerad eller ha en längre erfarenhet från branchen. Vi erbjuder både deltids- och heltidsjobb. Du kommer att få utnyttja din expertis inom laboratorievärlden och tillsammans med våra kunder utveckla deras laboratoriemiljöer. Utöver erfarenhet från laboratorievärlden hoppas vi att du har kunskaper inom IT och programmering. Vi introducerar dig naturligtvis till de tekniker och verktyg som Software Point använder som är bl.a. Java, JavaScript, CSS och SQL Server.

Arbetsuppgifterna

Du kommer att ingå i ett team på 6-12 personer, där alla är delaktiga i olika kundprojekt. Din roll är att agera som projektledare/ LIMS-expert i flera projekt parallellt. Du deltar i definitions-, arbets- och projektmöten med kunderna. Du kan göra konfigurationer och ibland programmera eller konfigurera systemet enligt kundernas behov. Våra kunder är företag inom olika brancher främst i Norden, men även över hela världen. Arbetplatsen är stationerad på Software Points kontor i Lund, men arbete kan ibland också utföras ute hos våra kunder.

  • Arbetet innebär mycket kundkontakter
  • Tillsammans med teamet ansvarar du för kundens mjukvaruutveckling och förändringsbehov
  • I din roll agerar du som teknisk expert

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper

  • Du har lämplig gymnasie- och/eller högskoleutbildning inom kemi/annan laboratoriebranch + datavetenskap/ matematik
  • Du har arbetslivserfarenhet från laboratorier
  • Du har goda kunskaper inom IT och ett stort intresse för programmering
  • Du kommunicerar professionellt på svenska och engelska

Meriterande är

  • Erfarenhet av (Java) programmering och SQL-databaser, samt rapporteringsverktyg
  • Utvecklingsprojekt inom laboratorier (eller LIMS)

Som anställd på Software Point har du omväxlande arbetsuppgifter, många spännande möten med människor, och du erbjuds stora möjligheter att påverka ditt arbete utifrån dina egna förutsättningar.

Vill du utvecklas tillsammans med kunniga kollegor från hela Norden och driva spännande och givande kundsamarbeten i en trevlig internationell arbetsmiljö? Lämna då in din ansökan med CV och löneanspråk här.

Mer information om oss hittar du på våra hemsidor www.softwarepoint.com och om du har frågor är du välkommen att kontakta vår HR Chef Johanna Gillberg tel. +358 40 867 5491.