Systemspecialist för Labdatasystem (LIMS) Biobanking

Har du erfarenhet av verksamhet inom biobanker, känner engagemang för informationssystem och vill göra skillnad för universitet, läkemedelsindustrin och hälso- och sjukvården? Som systemspecialist på Software Point får du arbeta nära deras biobankskunder där du blir en viktig länk mellan kundens IT- och laboratoriepersonal och Software Points egna utvecklare för att tillsammans ta fram nya lösningar och förbättringar i systemet.

OM TJÄNSTEN

Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos Software Point.

OM FÖRETAGET

Software Point är en ledande leverantör av Laboratory Information Management System (LIMS) i Nordeuropa. Bolaget har levererat innovativa LIMS- och biobanklösningar till mer än 500 stora och små laboratorier till de flesta branscher inom den offentliga och privata sektorn, bland annat hälso- och sjukvård, läkemedel, bioteknik, energi, miljö, mat, skog, förpackning, stål och kemisk industri. Servicen omfattar hela applikationens livslängd, inklusive leverans, support, utbildning och rådgivning.
Bolaget har fem kontor i Norden och tillhör det globala bolaget LabVantage Group. Som anställd på Software Point garanteras du omväxlande arbetsuppgifter och många spännande möten med människor och du erbjuds stora möjligheter att påverka ditt eget arbete.

ARBETSUPPGIFTER

Som systemspecialist inom biobankning på Software Point arbetar du mot företagets biobankskunder som är verksamma inom läkemedelsindustrin, universitet samt hälso- och sjukvården. Du har löpande kontakt med kunderna för att förstå deras arbetssätt och processer och fånga upp behov av utveckling, funktionalitet och nya lösningar i deras biobanks LIMS. Detta förmedlar du vidare till Software Points utvecklare och tillsammans arbetar ni för att ge största möjliga mervärde till kundernas verksamhet. Kundprojekten innebär bland annat projektledning, verksamhetsanalys, funktions- och designspecifikationer, systemkonfigurering och utbildning, och du tar ett stort ansvar för att driva kunddialogen framåt. Målsättningen är att Software Points system ska vara ryggraden i biobanker, som både nationellt och internationellt samarbetar för att bidra till ännu bättre vård och behandling i framtiden.

UTBILDNING, ERFARENHET OCH PERSONLIGA EGENSKAPER

• God förståelse för verksamhet inom biobanking
• Erfarenhet av att arbeta med labdatasystem inom laboratorier
• Grundläggande teknisk förståelse och stort intresse för systemlösningar
• Kunskaper i Java, webbaserade system, SQL databaser och systemintegrationer är meriterande
• Goda kunskaper i engelska och svenska eller ett skandinaviskt språk , då språken talas internt och externt med kunder

Som person är du lösningsorienterad, relationsskapande och självgående. Du trivs i en roll där du får ta stort ansvar och driva dina arbetsuppgifter framåt, ta initiativ och etablera god kontakt med kunder. Du är engagerad och mån om att förstå kundens verksamhet och behov, och har lätt för att kommunicera och samarbeta med olika personer.

ÖVRIG INFORMATION

Start: Enligt överenskommelse
Plats: Lund, möjlighet till arbete på distans
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

SÖK DENNA TJÄNST